Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Λίγο πριν … τη «Βραδιά του Ερευνητή στις 25/9/2015»

 
Εκδήλωση στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος» την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει Εκδήλωση στο πλαίσιο της «Βραδιάς Ερευνητή».

Η «Βραδιά του Ερευνητή», η μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, κλείνει φέτος τα 10 της χρόνια. Οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα γίνονται στις 25 Σεπτεμβρίου (18.00-24.00) στο ΙΜΕ-Ελληνικός Κόσμος στην Πειραιώς 254, καθώς και στο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ, Πατησίων 42) http://www.rengreece.gr/

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ και πριν την  κεντρική Εκδήλωση, ο  “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”  θα είναι ανοιχτός για μικρούς και μεγάλους σε μια περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας. Μια ημέρα γεμάτη με αθλητισμό, παιχνίδι και φυσικά επιστήμη για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Και επειδή «Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί» θα εξασκηθούμε στην πράξη σε διάφορα ολυμπιακά αθλήματα (ξιφασκία, χειροσφαίριση, ποδόσφαιρο, ολυμπιακό εργαστήρι) υπό την επιτήρηση της Εθνικής Ολυμπιακής  Ακαδημίας(http://olympiakipaideia.instore.gr/index_gr.htm# ).

Τι θα δείτε:...

  • Ειδικά προγράμματα για παιδιά όλων των ηλικιών από εξειδικευμένο προσωπικό που θα παρουσιάζει επιστημονικά πειράματα, υπό τη μορφή παιχνιδιού και ενεργής συμμετοχής στους τομείς Χημείας και Βιολογίας
  • Ειδικά διαμορφωμένα διασκεδαστικά ρομποτικά παιχνίδια για παιδιά 10-15 ετών
  • Διεξαγωγή 20λεπτων ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ των μικρών μας ερευνητών στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο 5x5. 
  • Κυνήγι θησαυρού για εφήβους μέσα στην κατάφυτη έκταση του Δημοκρίτου.
Σας περιμένουμε να εξερευνήσουμε μαζί το μαγικό κόσμο του Ερευνητή και της Επιστήμης!

Τις πρωινές ώρες (10.00-14.00) θα επισκεφθούν το Κέντρο μας σχολεία του Νομού Αττικής.

Τις απογευματινές ώρες το Κέντρο θα ανοιχτό για το ευρύτερο κοινό με τις οικογένειές τους.

Για τις αθλοπαιδιές το απόγευμα (17.00-19.00) δεν χρειάζεται εγγραφή. Όμως για όσους επιθυμούν ξενάγηση στα εργαστήρια θα πρέπει να γίνει εγγραφή λόγω περιορισμένης χωρητικότητας.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους!

Σημείωση: Για τις διαθέσιμες δράσεις και τις εγγραφές σας μπορείτε να επισκέπτεστε την  ιστοσελίδα του Δημόκριτου (www.demokritos.gr).

Σας περιμένουμε να εξερευνήσουμε μαζί το μαγικό κόσμο του Ερευνητή και της Επιστήμης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.