Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Εγκατάσταση νέου παρατηρητηρίου στον Υμηττό στις 27 Σεπτεμβρίου


Νέο παρατηρητήριο θα εγκατασταθεί στον Υμηττό για την καλύτερη πυροφύλαξη του δήμου μας.

Ο Δήμος μας εδώ και χρόνια στερείται λειτουργικού παρατηρητηρίου πυροφύλαξης του δάσους του Υμηττού, ικανού να εποπτεύει αποτελεσματικά όλες τις δύσκολες περιοχές του δάσους του Β.Υμηττού.

Μετά όμως από σημαντικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ),του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού (ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ), από την Κυριακή 27/9/2015, αυτή η έλλειψη που δυσχέραινε την πυροφύλαξη του δάσους μας θα γίνει παρελθόν. 

Το νέο παρατηρητήριο θα εγκατασταθεί από τον ΣΠΑΥ με την βοήθεια των εθελοντών του Δήμου μας στην κορυφή του λόφου Κόρακας (πάνω από την Αγ.Ελεούσα), σε θέση που θα το καθιστά το σημαντικότερο σημείο επιτήρησης του δάσους ολόκληρου του Υμηττού.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 09:00 της Κυριακής 27/9/2015 με την επίβλεψη του Δασαρχείου και όλα τα υλικά θα ανέβουν, λόγω της εξαιρετικά δύσβατης θέσης από τους εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. και εθελοντές των όμορων εθελοντικών ομάδων του Υμηττού, μέχρι τη κορυφογραμμή του Κόρακα, έργο εξαιρετικά επίπονο και χρονοβόρο.

Σημείο συνάντησης την παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, στον Χολαργό στις 09:00 της Κυριακής 27/9/2015.

Καλούνται όλοι να ανέβουν στον Κόρακα μέχρι τον ανατολικό πυλώνα (προς Αττική Οδό), κάτω από τα βράχια της κορυφής προκειμένου να υποστηριχθεί η προσπάθεια των εθελοντών μας, στέλνοντας το μήνυμα ότι στον Δήμο μας η φροντίδα για το Δάσος του Υμηττού αποτελεί υπόθεση όλης της κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.