Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Βιολογικά κρασιά από τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο & Αγιωργίτικο από τους Αμπελώνες Ζαχαριά

Η υπεύθυνη καλλιέργεια αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες των Αμπελώνων Ζαχαριά. Στους προνομιακούς αμπελώνες της Νεμέας και της Μαντινείας αντίστοιχα, καλλιεργούνται βιολογικά οι ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο.  Και οι δύο αυτές ποικιλίες έχουν αποδώσει εξαιρετικά και δίνουν κρασιά με ισορροπημένη οξύτητα και μακρά, φίνα επίγευση.

Το βιολογικό Μοσχοφίλερο,...
με το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα του και τις ροζ ανταύγειες, είναι δροσερό και ευωδιάζει εσπεριδοειδή, κίτρο, ροδάκινο και λευκά άνθη. Το στόμα του είναι φρουτώδες, γεμάτο, βελούδινο, με ευχάριστη διάρκεια. Το υψηλό επίπεδο ποιότητας αντικατοπτρίζεται στα βραβεία που έχει ήδη λάβει στο μικρό διάστημα κυκλοφορίας του: Το 2015 συγκεκριμένα έλαβε χάλκινο μετάλλιο στον Διαγωνισμό Decanter, όπως επίσης και στους διαγωνισμούς International Wine Challenge και International Wines & Spirits Competition.

Το βιολογικό Μοσχοφίλερο των Αμπελώνων Ζαχαριά ταιριάζει ιδανικά με ψάρια και θαλασσινά, με πιάτα της ελληνικής κουζίνας και πλούσιες σαλάτες ενώ μπορεί να προσφερθεί και ως απεριτίφ.

Το βιολογικό Αγιωργίτικο ροζέ – το νεότερο της σειράς - εντυπωσιάζει με το έντονο και διαυγές χρώμα τριαντάφυλλου και τα λεπτά αρώματα φρούτων όπου κυριαρχούν το κεράσι και η φράουλα. Στο στόμα πλούσιο με δροσερή γεύση, βελούδινες τανίνες και μακρά ευγενική επίγευση.  Συνοδεύει ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, καθώς και ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες όπως και πολλά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας.

Το βιολογικό Αγιωργίτικο ερυθρό ξεχωρίζει με το βαθυκόκκινο χρώμα του, είναι πληθωρικό, με νότες από κόκκινα φρούτα, όπως αγριοκέρασο, δαμάσκηνο και φραγκοστάφυλο αλλά και πικάντικες πινελιές και νότες μπαχαρικών. Στο στόμα είναι στιβαρό, με καλοδουλεμένες ταννίνες και ωραία επίγευση. Το βιολογικό Αγιωργίτικο Ζαχαριά είναι ένα κρασί που ζητά το χρόνο του για να αναπνεύσει και να ξεδιπλώσει τα χαρακτηριστικά του. Με την παλαίωση έχει την δυνατότητα να εξελίξει ακόμα περισσότερο τα προτερήματα του. Ήδη στους διεθνείς διαγωνισμούς Decanter και International Wine Challenge του 2015 το συγκεκριμένο βιολογικό κρασί των Αμπελώνων Ζαχαριά έλαβε χάλκινο βραβείο. 

Το βιολογικό Αγιωργίτικο ταιριάζει με κρεατικά, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά και τυριά. Μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών αφού καταναλώνεται εξίσου ευχάριστα και σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, ενώ μπορεί να συνοδεύσει και γιορτινά τραπέζια.  

Οι Αμπελώνες Ζαχαριά, μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές εταιρείες της περιοχής της Νεμέας, δίνουν έμφαση στις ελληνικές ποικιλίες, πειραματιζόμενοι συνεχώς, με στόχο να προσφέρουν το καλύτερο οινικό αποτέλεσμα.


Οι Aμπελώνες Ζαχαριά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.