Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τώρα μπορείτε να μάθετε πού είναι τοποθετημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας στους δήμους με ένα κλικ

Πολύς λόγος γίνεται για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν είτε φανερές είτε καμουφλαρισμένες σε πολλές περιοχές. Τελευταία μάλιστα είχε γίνει επεισοδιακή συζήτηση για το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του δήμου Παπάγου Χολαργού.

Τώρα με μια νέα υπηρεσία μπορείτε να μάθετε πού είναι τοποθετημένες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας με ένα απλό κλικ.

Διαδικτυακή ενημέρωση, λοιπόν, για τα ακριβή σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εάν αυτές είναι αδειοδοτημένες ή όχι παρέχει η νέα ενημερωτική πύλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Με μία απλή αναζήτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://keraies.eett.gr/ οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις κατασκευές κεραιών που τους ενδιαφέρουν. Συγκεκριμένα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν πού βρίσκονται κεραίες σε ένα δήμο, σε μια γεωγραφική περιοχή (μέσω χάρτη) ή σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση και να ενημερωθούν για:

– Τις κατασκευές κεραιών που έχουν αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤΤ ή έχουν δηλωθεί στην ΕΕΤΤ.

– Το περιεχόμενο της άδειας ή της δήλωσης όπου αναφέρονται και οι σχετικές εγκρίσεις συναρμόδιων φορέων.

– Το νομοθετικό πλαίσιο και τη διαδικασία βάσει της οποίας αδειοδοτήθηκε.

– Την εταιρία που είναι κάτοχος της κεραίας.

Στην πύλη, η οποία προς το παρόν λειτουργεί πιλοτικά, υπάρχουν πληροφορίες και για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τη διαδικασία αδειοδότησης και οι αρμόδιοι φορείς. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η ενίσχυση της διαφάνειας σε θέματα αδειοδότησης κατασκευών κεραιών και η προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών με την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.