Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αφιέρωμα στο Μεγάλο Έλληνα Συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο



Μια μαγική βραδιά γεμάτη παλμό και συναίσθημα, έζησαν όσοι βρέθηκαν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο Παπάγου, αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα  Συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε μια μουσική εκδήλωση προσφορά προς τους κατοίκους του, τίμησε τον συντοπίτη μας που κατάφερε να καθηλώσει αλλά και να συγκινήσει το κοινό, μέσα από την ομορφιά του έργου του, μέσα από το μοναδικό του χάρισμα ότι ακούει και ότι βλέπει να το κάνει νότα, να το κάνει μουσική.
Ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος του απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, αναφέροντας ότι αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για το Δήμο Παπάγου - Χολαργού, το γεγονός ότι ο Γιάννης Μαρκόπουλος είναι άνθρωπος της πόλης μας, άνθρωπος της γειτονιάς μας.
Ο μεγάλος μας συνθέτης φανερά συγκινημένος από την υπέροχη βραδιά και την αγάπη του κόσμου, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και όλους όσους ήταν στο κηποθέατρο Παπάγου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό ήταν το ξεκίνημα πολύ όμορφων και σπουδαίων πραγμάτων που θα γίνουν στο Δήμο μας. 
Τα τραγούδια του, που κατάφεραν να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους, ερμήνευσαν...
ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Δάφνη Ζουρνατζή, η Μαρία Λυμπεράκου, ο Δήμος Αναστασιάδης και η Νατάσσα Μποφίλιου. Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς η 13άχρονη μαθήτρια Γεωργία Φασουλάκη.
Στη συναυλία συμμετείχε η 10μελής ορχήστρα ‘Παλίντονος Αρμονία’ και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού σε διδασκαλία Ορέστη Χατζηνάκη και Καλλιτεχνική Διεύθυνση Κατερίνας Μάσκα,  τα παιδιά της οποίας έζησαν μια μοναδική εμπειρία δίπλα στο μεγάλο μας Συνθέτη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.