Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόγραμμα Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη με δωρεάν εξετάσεις

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του οποίου μέλος είναι και ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, θα υλοποιήσει πρόγραμμα με θέμα: «Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό» σε 40 Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 21 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015. Αρωγός του προγράμματος είναι τα Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA.

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από το σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.

Στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κατά τις καθημερινές και από 08:30 έως 10:00, ως εξής:...


• Από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Χολαργού (Αγαμέμνονος 4, Χολαργός – τηλ. 210 6561610).

• Από 25 έως 30 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Παπάγου –(Εθνικής Αμύνης 60 τηλ. 210 6540900, 2106540760).

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα Δημοτικά Πολυϊατρεία.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Λίλα Σουρανή, Δημοτική Σύμβουλος και Έφορος Υγειονομικού Τμήματος Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Παπάγου – Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.