Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής 60 χρόνια από το θάνατο του Στρατάρχη Παπάγου



Διήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής προς τον Στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο, διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατό του.
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου εγκαινιάστηκε έκθεση αντικειμένων και φωτογραφιών του Στρατάρχη, στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού και ακολούθησε ημερίδα σχετική με τη διαδρομή και το έργο του.
Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κα Κατερίνα Μπότσιου, ο Διευθυντής Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σωτήρης Ριζάς και  ο Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Κων/νος Γκίνης. Συντονιστής  της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Τζαννετάκος.
Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, σε σύντομη ομιλία του ανέφερε πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Δήμο Παπάγου-Χολαργού η διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για ένα μεγάλο πρόσωπο της Νεότερης Ιστορίας και για τον ιδρυτή της μίας εκ των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων του δήμου, τον Στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο, τον άνθρωπο που έγινε συνώνυμο του αγώνα για την ελευθερία, της νίκης, του αποτελέσματος και της ένωσης των Ελλήνων.
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Στρατάρχη και κατατέθηκαν στεφάνια στον έφιππο ανδριάντα του Αλέξανδρου Παπάγου, παρουσία εκπροσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΓΕΣ ,  των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, καθώς και αγημάτων των τριών όπλων.
Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τον Στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγου παρέστησαν:...

Ο πρώην Πρωθυπουργός κ . Ι. Γρίβας, ο Βουλευτής Θ. Φορτσάκης, ο Ευρωβουλευτής Γ. Επιτήδειος , η πρώην Ευρωβουλευτής Ρ. Κράτσα,  ο πρώην Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Η. Κουτρουμπής, οι Επίτιμοι Δήμαρχοι κ.κ. Βασίλειος Ξύδης και Χαράλαμπος Σκούρτης, ο Ευπατρίδης κ. Ι Τσούνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Τσοχαλής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της οικογένειας του Αλέξανδρου Παπάγου καθώς και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Αντικείμενα και έγγραφα τα οποία παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις, παραχωρήθηκαν στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού από τη Βουλή των Ελλήνων, το Πολεμικό Μουσείο, τον ΑΟΟΑ, τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, το Ίδρυμα Φίλων του Λαού, το Μουσείο Μπενάκη, την ΕΡΤ και την οικογένεια του Αλέξανδρου Παπάγου.
Η έκθεση αντικειμένων και φωτογραφιών του Στρατάρχη Παπάγου θα λειτουργεί έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 10:00-18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.