Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Μετρήσεις ακτινοβολίας από το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετέχει  στις εργασίες του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, που έχει ως αρμοδιότητα το διαρκή έλεγχο της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, μέσω ενός διασυνδεδεμένου συστήματος σταθμών επεξεργασίας και σταθερών, κινητών και φορητών σταθμών μέτρησης των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Οι σταθμοί αυτοί είναι ουσιαστικά κεραίες, που λαμβάνουν το σήμα της ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα και δεν εκπέμπουν κανενός είδους ακτινοβολία οι ίδιοι. Λαμβάνουν τα σήματα από το περιβάλλον και τα ελέγχουν – μετρούν, ώστε να γνωρίζουμε, εάν αυτά βρίσκονται εντός των νομίμων ορίων. Τις μετρήσεις τις συγκεντρώνει η ΕΕΑΕ, τις επεξεργάζεται και ακολούθως ενημερώνει τους πολίτες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης,...
εγκαταστάθηκαν στο Δήμο μας τέσσερις (4) σταθμοί μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Στόχος, ο διαρκής έλεγχος της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται  από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), σε συνεργασία με το Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.