Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

Οικονομική Ενίσχυση Οικογενειών με τέκνα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ( Σχολικό βοήθημα )

Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στα πλαίσια του διαρκούς ενδιαφέροντος για την ενημέρωση των συνδημοτών μας, σας γνωρίζουν ότι οικογένειες με  χαμηλά εισοδήματα που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση(Δημοτικό-Γυμνάσιο) δικαιούνται βοήθημα 300 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί–μαθητή.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση...
 
 2/37645/0020 (ΦΕΚ β΄ 902 /17-07-2002), όπως συμπληρώθηκε με την αντίστοιχη 2/46354/0026 (ΦΕΚ β΄2204/26-7-2012), δικαιούχοι του βοηθήματος είναι οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών – μελών της Ε.Ε. που έχουν ανήλικα τέκνα  που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στις πρόνοιες των αποφάσεων συμπεριλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται μόνο εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου ( φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό ) δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ( 3.000) ευρώ .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στους Διευθυντές των Σχολείων φοίτησης των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.