Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τελετή απονομής 3ου σχολικού διαγωνισμού Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό!



Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το British Council και η Samsung Electronics Hellas συνδιοργανώνουν την Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, 118 54) την τελετή απονομής των βραβείων του 3ου πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού “Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό”. 

Στη διάρκεια της τελετής, θα απονεμηθούν τα βραβεία στις δέκα καλύτερες ομάδες που συμμετείχαν. Η κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει με βάση τη σαφήνεια και την ευρηματικότητα και θα αναδείξει τους μεγάλους νικητές. Μέσα από αυτόν το διαγωνισμό, περισσότερα από διακόσια σχολεία από ολόκληρη τη χώρα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το πώς αντιλαμβάνονται το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αλλά και τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Ο διαγωνισμός διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σχεδόν χίλια σχολεία και περισσότεροι από 5000 μαθητές από ολόκληρη τη χώρα!

Το σχολείο της νικήτριας ομάδας θα κερδίσει ένα πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης Ψηφιακής Τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ο οποίος θα διατεθεί ως χορηγία της
Samsung Electronics Hellas δωρεά από συνεργάτη του προγράμματος. Επίσης, δύο επιπλέον ψηφιακές τάξεις θα δοθούν σε ειδικές βραβεύσεις. Σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά δώρα. 

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν βίντεο με κεντρικό μήνυμα Σέβομαι τη Διαφορετικότητα με τη συμμετοχή παιδιών από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, των χορευτών Ειρήνη Κουρούβανη και Αλίν Μπατανιάν, της ομάδας hiphop Off Beat International και της χορογράφου Kelly O’ Reilly. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η ηθοποιός, Ναταλία Δραγούμη και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαδάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας μέσω email (about@olympictruce.org).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.