Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

Η κυρία με τις καμήλες

19 Δεκεμβρίου 2015
11.00 πμ

Ο Παιδικός ΙΑΝΟS γνωρίζει και καλωσορίζει σε μια ΠΡΩΤΗ ξεχωριστή παρουσίαση το βιβλίο Η κυρία με τις καμήλες της Μάρως Σφακιανοπούλου και των εκδόσεων Πατάκη! Στην παρουσίαση θα συμμετέχει ο μουσικός Γιάννης Ψαριώτης.
Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά από 4 έως 8 ετών
Το βιβλίο:
Όταν αναστενάζει η μικρή Λενιώ, κάτι μαγικό συμβαίνει: αμέσως βρίσκεται σε κόσμους αλλόκοτους κι αστείους, που την προφυλάσσουν από κάθε λύπη, μεγάλη ή μικρή. Έτσι συνέβη κι εκείνη τη μέρα στο σχολείο. «Αχ!» αναστέναξε η Λενιώ κι αμέσως μεταφέρθηκε στην μπλε έρημο με τις πενήντα εφτά καμήλες…
Η Μάρω Σφακιανοπούλου στην Kυρία με τις καμήλες πραγματεύεται τoν τρόπο που βρίσκουν τα παιδιά για να ξεφεύγουν από την πραγματικότητα και να απομακρύνουν τα δυσάρεστα συναισθήματα που τους προκαλεί. Ένα παραμύθι που μιλά για τον αποχωρισμό ενός παιδιού από το οικείο και την απελευθερωτική δύναμη της αλήθειας.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και την εικονογράφο:...

Η Μάρω Σφακιανοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μεγάλωσε στο Σουδάν. Έχει κάνει σπουδές κλασικής κιθάρας όπως και ψυχολογίας, με ειδικότητα στην παιδαγωγική. Εργάζεται ως παιδαγωγός σε εκπαιδευτήριο προσχολικής αγωγής στην Αθήνα. Από το 1990 έχει δημιουργήσει και διδάσκει το «Λογοτεχνικό Εργαστήρι», ένα βιωματικό πρόγραμμα προσέγγισης της γλώσσας και της λογοτεχνίας που απευθύνεται σε παιδιά. Από το 2008 έχει δημιουργήσει και παρουσιάζει το πρόγραμμα διαχείρισης συναισθημάτων «Βγάλε το τζίνι από μέσα σου» σε συνεργασία με τον μουσικό Γιάννη Ψαριώτη. Εργάστηκε ως κειμενογράφος σε ραδιοφωνικές εκπομπές για παιδιά και έχει διασκευάσει δύο θεατρικά έργα για παιδιά. Συμμετείχε στην επιμέλεια της ανθολογίας Τα παραμύθια των αισθήσεων. Έχει γράψει: Το ξύπνημα των κούκων, Από την καλή κι από την ανάποδη, Δυότυχος Παραδείσης, Ταξίδι στο αόρατο λευκό, Μια ανήσυχη μέρα, Αόρατες φωνές, Πρελούντα.
Η Ίρις Σαµαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική και αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε µε υποτροφία. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια πάνω στην παιδική ζωγραφική και στη δραµατική τέχνη στην εκπαίδευση. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία από το 2004. Βιβλία της έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου κι από τα ΕΒΓΕ. Το 2012 τιµήθηκε µε το Κρατικό Βραβείο για το βιβλίο Οι καλοί κι οι κακοί πειρατές. Παράλληλα διδάσκει εικαστικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.