Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Στον Πλεονασματικό μας Δήμο Η μη αύξηση των Δημοτικών Τελών Δεν είναι «δα…και επίτευγμα…» Πρότασή μας για μείωση των τελών απερρίφθη

Ο Δήμαρχος Παπάγου--Χολαργού, μέσω της ιστοσελίδας "μένουμε...Χολαργό", ενημέρωσε τους συμπολίτες μας ότι  "δεν θα υπάρξει αύξηση δημοτικών τελών ούτε για το 2016 ", θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους ικανοποιήσει και να δείξει ότι “πέτυχε κάποιο σημαντικό επίτευγμα”.

Σήμερα, αλλά και το 2016 τα Δημοτικά Τέλη είναι και θα παραμείνουν, για:
 
·         Το Χολαργό 1,57 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο
·         Τον Παπάγου 2,00 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο

Η διατήρηση των ίδιων δημοτικών τελών, μόνο επίτευγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί, όταν:
 
    α. Ο δήμος μας είναι ένας από τους λίγους Πλεονασματικούς. 
 
  β.Ήδη η ανακύκλωση αποδίδει μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, άρα μειώνονται τα υπόλοιπα απορρίμματα, που σημαίνει ότι πληρώνουμε λιγότερα χρήματα στο χώρο υγειονομικής ταφής αυτών όπου μεταφέρονται. Άρα θα μπορούσαμε να εισπράττουμε μικρότερα τέλη.
 
  γ. Ο δήμος μας δεν αντιμετωπίζει-κατά δήλωση του δημάρχου-σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
 
Αντίθετα όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούν υπέρ της μείωσης των τελών και όχι του “επιτεύγματος” της διατήρησής τους στα επίπεδα του 2015, που συνεχίζουν να παραμένουν υπό τις σημερινές συνθήκες ιδιαίτερα υψηλά. Ούτε είναι παρήγορο το γεγονός ότι δεν είμαστε σαν τους ελλειμματικούς δήμους, 4-5 από τους οποίους αύξησαν τα τέλη τους.

Ο Κώστας--Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της  Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου—Χολαργού και τα στελέχη της, για το λόγο αυτό προτείναμε...
 
στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση των δημοτικών τελών για το 2016 στου Παπάγου, που είναι ιδιαίτερα υψηλά και τη σταδιακή εξίσωση των δύο δημοτικών κοινοτήτων. Η πρότασή μας που ήταν μείωση από 2,00 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο σε 1,80 Ευρώ, ψηφίσθηκε μόνο από τους Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα και Νίκο Κουτάκη και φυσικά απερρίφθη.

        Η παράταξή μας σταθερή στις αρχές της να κάνει μόνο ρεαλιστικές και επωφελείς για τους δημότες μας προτάσεις, θα επανέλθει στην επόμενη αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών ως εξής:

 Η Πρότασή μας
                       Κ. Παπάγου   Δ.Κ. Χολαργού

·     Δημοτικά Τέλη 2017          1,80Ε/τ.μ.            1,50Ε/τ.μ.
·     Δημοτικά Τέλη 2018          1,60Ε/τ.μ.            1,50Ε/τ.μ.
·     Δημοτικά Τέλη 2019          1,40Ε/τ.μ.            1,40Ε/τ.μ.

Έτσι ώστε το 2019 Παπάγος και Χολαργός να έχουν τα ίδια αισθητά χαμηλότερα δημοτικά τέλη, ήτοι 1,40 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε και με βάση τις “νέες ιδέες στη νέα εποχή”, όπως ήταν το σύνθημά σας κ. Δήμαρχε, θα έχει βελτιωθεί η καθαριότητα που στο χάλι που είναι σήμερα δυστυχώς κανένα δεν ικανοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.