Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ




Η Ένωση Γονέων το δευτεροβάθμιο όργανο των Συλλόγων των Σχολείων του Δήμου μας, έχοντας ως μέλη όλα τα Λύκεια, τα  Γυμνάσια, τα  Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, κατόπιν ανοικτής συνεδρίασης την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 και με ομόφωνη απόφαση συνέταξε ένα αίτημα προς το Δήμο μας.
Το αίτημα με θέμα «οι απανωτές και έντονες βιαιοπραγίες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον έφηβων μαθητών στις γειτονιές του Χολαργού και του Παπάγου» πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο στις 3 Φεβρουαρίου 2016.
Δεδομένου ότι μετά από επικοινωνία που είχαμε με τα αστυνομικά τμήματα του Δήμου μας, επιβεβαιώσαμε τα κρούσματα (9 επιθέσεις σε δύο μήνες) που αναφέρονται στο πρωτοκολλημένο αίτημά μας και διαπιστώσαμε την αύξησή τους,  τόσο σε συχνότητα όσο και σε βιαιότητα, αποφασίσαμε να δώσουμε βήμα στους γονείς του Δήμου μας και να ακούσουμε ότι είχαν να μας πουν για το θέμα.
Την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, μετά από κάλεσμα των εκπροσώπων μας, των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας (που παράλληλα είναι και μέλη μας) και εν γένει όλων των γονιών των παιδιών του Παπάγου-Χολαργού, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνάντηση και συζήτηση για το θέμα.
Οι γονείς,...


μας μεταφέρανε ένα αίσθημα φόβου των παιδιών τους. Τα παιδιά του Δήμου μας δέχονται να συνοδεύονται από τους ενήλικες, πολλά το επιδιώκουν κιόλας ή ακόμα και δημιουργούν ομάδες αυτοπροστασίας τους. Εμείς γνωρίζουμε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν με το φόβο, γνωρίζουμε ότι αυτό συνήθως έχει δυσάρεστες συνέπειες. Και φυσικά δεν το θέλουμε αυτό.
Στη συζήτηση διαμορφώθηκαν τα παρακάτω αιτήματα που έχουν σαν αποδέκτες τόσο την Δημοτική Αρχή, όσο και την Αστυνομική Αρχή του τόπου μας:
1. Απαιτούμε επαρκέστερη και καλύτερη προστασία της περιοχής μας από την Αστυνομία και ιδιαίτερα κάποιων σημείων που συχνάζουν ή διέρχονται μαθητές, κυρίως τις βραδινές ώρες.
2. Αποτελεσματικότερη λειτουργία του αυτοκίνητου security που περιπολεί τα βράδια.   
3. Βελτίωση και συντήρηση του φωτισμού στους δρόμους και τα πάρκα της πόλης μας.
4. Άμεση ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία από αρμόδιο αξιωματικό της Αστυνομίας για τους τρόπους προστασίας.
5. Να επανεξεταστεί το θέμα των σχολικών φυλάκων καθότι ο αριθμός τους είναι ανεπαρκής. Οι βραδινές βάρδιες κρίνονται απολύτως απαραίτητες. 
6. Άμεση ενημέρωση των δημοτών με καμπάνια από τον Δήμο για να υπάρξει υπεύθυνη πληροφόρηση χωρίς να δημιουργείται πανικός.
7. Να υπάρξει πληροφόρηση και  συνεργασία και με τους όμορους Δήμους που πιθανόν αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα.
Τέλος να τονίσουμε ότι θέματα όπως η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, ο φωτισμός του Δήμου μας και η περιορισμένη δυναμικότητα των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας, σας έχουν ήδη γίνει γνωστά και μέσω των εκπροσώπων μας στις επιτροπές του Δήμου, όπως η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.
Ζητούμε από όλους εσάς να κάνετε ότι είναι απαραίτητο για να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά στην πόλη μας. Ζητούμε να ενεργήσετε  άμεσα. Ζητούμε το θέμα να μπει πρώτο στις προτεραιότητες τόσο της δημοτικής όσο και της αστυνομικής αρχής, μέχρι την λύση του.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Η Πρόεδρος                                Ο Γραμματέας
Μαρία Κονταξή                         Δημήτρης Ζήκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.