Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Επίκειται ΝΑΙ ή ΟΧΙ η δημιουργία Hot Spot στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού;

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες μας που τις τελευταίες ημέρες και ώρες δημοσιεύθηκαν, επίκειται η δημιουργία χώρων προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων/μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου μας του Δήμου  Παπάγου-Χολαργού. Μάλιστα η πληροφόρησή μας είναι ότι για τη δημιουργία τέτοιου χώρου υπάρχει σκέψη είτε για  παλαιό στρατόπεδο στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου είτε για αθλητικό χώρο στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού.

Η τοπική μας κοινωνία που δεν διέπεται από ρατσιστικές αντιλήψεις, πιστεύει ότι οι δυστυχείς αυτές υπάρξεις  πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη. Ωστόσο οι χώροι προσωρινής διαμονής τους δεν είναι δυνατό να ευρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού ή πλησίον σχολείων, πρέπει να είναι μακράν κατοικημένων περιοχών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν καταγραφεί εννέα διαφορετικές περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς αγνώστων εναντίον μαθητών,  οι οποίοι καταληστεύθηκαν υπό την απειλή μαχαιριού. Το πρόβλημα αυτό μάλιστα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο έντρομοι παρέστησαν οι μαθητές-θύματα, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Τον τελευταίο χρόνο η παραβατικότητα έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση στο άλλοτε φιλήσυχο προάστιό μας και τα κρούσματα επιθέσεων σε ηλικιωμένους στους δρόμους και ληστειών σε κατοικίες, ακόμη και κατά την διάρκεια της ημέρας, έγιναν καθημερινότητα.

Κύριε Υπουργέ,

αναμένουμε την ρητή δέσμευσή σας, την οποία και θα δημοσιοποιήσουμε, δέσμευση ότι η δημιουργία hot spot στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού είναι ανυπόστατη φημολογία και δεν έχει σχέση με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

 Θέλουμε ΤΩΡΑ-ΑΜΕΣΑ-ΡΗΤΗ έγγραφη διαβεβαίωση, ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και ότι θα το αναλάβετε προσωπικά να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Με τιμή

Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας

Αντιστράτηγος ε.α.

Νίκος Κουτάκης
Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης
(Μείζων Μειοψηφία)

 
KOIN
Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού
Δημοτικούς Συμβούλους
Δημότες και κατοίκους Παπάγου-Χολαργού

Ένωση Γονέων

Συλλόγους Γονέων-Κηδεμόνων
Έντυπο και Ηλεκτρονικό τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.