Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στο 4ο Συνέδριο Έξυπνων Πόλεων

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη κρίθηκε η παρουσία του Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου, στο 4ο Συνέδριο Έξυπνων Πόλεων (www.smartcitiesconference.gr) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Μαρτίου στο αμφιθέατρο του OTE Academy.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού παρουσίασε τα αποτελέσματα του έργου «Waste2bio» για την εναλλακτική διαχείριση των βιο-αποβλήτων κουζίνας, που υλοποιεί ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς και την εφαρμογή Citify , Papagou - Cholargos Smart City”, μία mobile και web εφαρμογή που επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν στον Δήμο προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους.  

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό μιας νέας ακόμα έξυπνης εφαρμογής που αφορά στη προώθηση και διαχείριση της ανακύκλωσης, με την δημιουργία του ψηφιακού χάρτη ανακύκλωσης της πόλης.

Ωστόσο,...
 
στην εισήγησή του εστίασε στην συμμετοχή των πολιτών και στην ενεργοποίησή τους, ώστε να οδηγηθούμε σε μια πραγματικά Έξυπνη και Πράσινη Πόλη. Ενδεικτικά, στο τέλος της ομιλίας του ο Δήμαρχος ανέφερε:

Με αυτές, λοιπόν, τις πρώτες προσπάθειες μπαίνουμε στη νέα εποχή για το Δήμο μας. Επόμενο βήμα η επέκταση, η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, η εισαγωγή νέων τεχνολογικών εργαλείων που θα μας οδηγήσουν στην υλοποίηση του οράματός μας για μια Έξυπνη και Πράσινη Πόλη.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.