Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Τα 5.457.853,48Ε στο ταμείο του Δήμου Ευκαιρία για Κοινωνική Πολιτική και Ανάπτυξη - Όχι σπατάλες

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δημάρχου, που έστειλε ενόψει των εορτών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ότι 5.457.853,48Ε μπήκαν στο ταμείο του Δήμου, λόγω της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων για τη διάνοιξη της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού.

Είναι πράγματι πολύ μεγάλο το ποσό αλλά και πολύ μεγάλη η προσπάθεια που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Προσπάθεια που άρχισε το Νοέμβριο του 2011 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στην  προηγούμενη Δημοτική Αρχή και στον τότε Δήμαρχο για την επιτυχία αυτή.

Ο Δήμος από τη φύση της αποστολής του οφείλει να υλοποιεί προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Επειδή η καταβολή του ποσού ήταν γνωστή από το 2014 και η διαδικασία υλοποίησης της απόφασης καθαρώς τυπική, έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί σχέδιο αξιοποίησής του, υπέρ της τοπικής κοινωνίας.

 Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση και ο επικεφαλής της θεωρούμε ότι, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, δύο τομείς πρέπει να ενισχυθούν: η κοινωνική πολιτική και η τοπική ανάπτυξη. Προτείνουμε συγκεκριμένες δράσεις και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν την αφορμή να ακουστούν και άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις, τόσο από τις άλλες παρατάξεις όσο και από συλλογικότητες και μεμονωμένους συμπολίτες μας.

· Ανάπτυξη προληπτικής και συμβουλευτικής ιατρικής, ακόμη και για ανασφάλιστους δημότες.

· Ανάπτυξη των παιδικών σταθμών με αύξηση των θέσεων και δημιουργία κέντρων δημιουργικής απασχόλησης και το απόγευμα, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.

· Δωρεάν συμμετοχή στο καλοκαιρινό αθλητικό camp παιδιών με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια και δυνατότητα διεύρυνσης του χρονικού διαστήματος λειτουργίας του.

· Παροχή δυνατότητας φοίτησης σε εξειδικευμένα φροντιστήρια άπορων μαθητών, υποψήφιων για τα ΑΕΙ, καθώς και σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

· Δημιουργία κέντρου ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και ενίσχυση της υπηρεσίας φροντίδας στο σπίτι.

· Διεύρυνση του ΚΑΠΗ προς όλους τους δημότες με προτεραιότητα στους οικονομικά αδύναμους ηλικιωμένους.

· Παροχή κάθε είδους υλικής στήριξης, εκτός του κοινωνικού παντοπωλείου, σε δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα ακόμη και αν αυτό είναι προσωρινό...

· Στήριξη, ακόμη και σε επίπεδο τεχνογνωσίας ή νομικής υποστήριξης, των συλλόγων και φορέων της πόλης μας που ασχολούνται με τον τομέα της πρόνοιας.

· Ανάπτυξη κέντρου ψυχοκοινωνικής στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, των οικονομικά ευπαθών, των ΑΜΕΑ κλπ.

· Δημιουργία "γραφείου διασύνδεσης" για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

· Δημιουργία εκπόνησης ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων για την ένταξη του Δήμου στο ΕΣΠΑ, σε περιφερειακά ή ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

· Δημιουργία γραφείου υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

· Δημιουργία γραφείου υποστήριξης της τοπικής αγοράς καθώς και των τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να αποκτήσουν δυνατότητα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων ή χρηματοδοτήσεων από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, θεωρούμε ότι το ποσό αυτό ενισχύει υπέρμετρα τα οικονομικά του Δήμου και στην παρούσα Δημοτική Αρχή εναπόκειται η διαχείριση  με ορθολογισμό και όχι σπατάλες. Περιμένουμε την τεκμηριωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης (Gantt Chart), ώστε να την συζητήσουμε και να την βελτιώσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.