Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

«Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης οιαδήποτε δομή προσφύγων στο Δήμο μας» Λέγατε κ. Δήμαρχε ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Τι απαντάτε;

Διαβάσαμε πριν από λίγες ημέρες την καθησυχαστική ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Αποστολόπουλου ότι «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία οιασδήποτε δομής προσφύγων στο Δήμο μας». Έτσι μας λέγατε και δεν πρέπει να ανησυχούμε και συμπληρώνατε ότι «ο Δήμος δεν διαθέτει κατάλληλους χώρους για την εγκατάσταση τέτοιων δομών και ως εκ τούτου κάθε συζήτηση είναι ανεδαφική.» και μάλιστα είχατε και τη διαβεβαίωση της βουλευτού Χολαργού.

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης την ίδια ώρα απηύθυναν ξεκάθαρο ερώτημα στον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμένο με το ερώτημα «επίκειται ΝΑΙ ή ΟΧΙ εγκατάσταση hot spots στο Χολαργό ή Παπάγο;» Βεβαίως μέχρι στιγμής απάντηση δεν πήραμε. Αναμένουμε.

Ήδη με το Φ 73521/6751/4-3-2016 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σας ζητούν να προτείνετε υπάρχοντες χώρους για φιλοξενία προσφύγων. Αναφέρει επί λέξει «…..να μας γνωρίσουν(οι δήμοι)…… την ενδεχόμενη ύπαρξη άλλων χώρων που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν για το σκοπό αυτό….».

Η τοπική μας κοινωνία που δεν διέπεται από ρατσιστικές αντιλήψεις, πιστεύει ότι οι δυστυχείς αυτές υπάρξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη. Ωστόσο επαναλαμβάνουμε ότι οι χώροι προσωρινής διαμονής τους δεν είναι δυνατό να ευρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού ή πλησίον σχολείων, πρέπει να είναι μακράν κατοικημένων περιοχών. 

Βλέπετε λοιπόν κ. Δήμαρχε ότι εμείς δεν είχαμε σκοπό ούτε να τρομοκρατήσουμε τους συντοπίτες μας, ούτε να τους πούμε ψέματα. Δυστυχώς τις ανακρίβειες για μια ακόμη φορά τις είπατε πάλι εσείς. Να δούμε τώρα τι θα προτείνετε ως χώρους φιλοξενίας προσφύγων για το Χολαργό και τον Παπάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.