Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δελτίο Τύπου Τεσσάρων Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης

Απάντηση στο Δήμαρχο
για τη μείωση των πιστώσεων για Συντήρηση των Σχολείων


Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρεπή συμπεριφορά του Δημάρχου με την επιστολή απάντηση που έστειλε στους γονείς των μαθητών των σχολείων κατηγορώντας τους για μικροπολιτική, όταν διεκδικούν καλύτερα σχολεία για τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας δε ψευδείς πληροφορίες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο Δήμαρχος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ:

Παραπληροφορεί με τέτοιο τρόπο τις κοινωνικές ομάδες.

Ισχυρίζεται ψευδώς ότι δεν επιτρέπει ο νόμος αναμόρφωση προϋπολογισμού και ότι δεν μπορεί να προκηρύξει νέα έργα για τα σχολεία.

Ισχυρίζεται ότι τα λεφτά δεν μπήκαν «στον κοινό κορβανά» αφού ήδη τα χρέωσε σε άλλα έργα.

Ισχυρίζεται ότι τα 800.000Ε που χρεώθηκαν για την αγορά οικοπέδου προορίζονται για σχολείο, αφού καμία τέτοια σκέψη δεν έχει εκφράσει, αν και ρωτήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και δεν έδωσε καμία τέτοιου είδους απάντηση.

Ισχυρίζεται ότι τα συνεργεία του δήμου έχουν πρώτη προτεραιότητα στα σχολεία, αφού έχει στα χέρια του δεκάδες έγγραφα από κλήσεις των εκπαιδευτικών για τις ανάγκες των σχολείων που χρονίζουν.

Διαδίδει ψευδώς ότι το 2012 αναγράφηκαν 0 ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για σχολεία, ενώ στην πραγματικότητα εγγράφηκαν 1.193.000 Ε.

Επικαλείται τα 681.000Ε της Περιφέρειας Αττικής ενώ τα έχει καθυστερήσει εδώ και ένα χρόνο και μπαίνουμε στο καλοκαίρι χωρίς καμία προκήρυξη, όταν έχει χάσει ήδη και τη χρηματοδότηση από τα 50.000.000 Ε της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που έβγαλε πρόσκληση για συντήρηση σχολείων καθώς και όλο το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ  ύψους 1.051.000 Ε που το είχε εξασφαλίσει ο δήμος και επί των ημερών του απεντάχθηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι εύλογα και απολύτως δικαιολογημένα οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την κατάφορη αδικία σε βάρος των σχολείων και των παιδιών τους.

Ο Δήμαρχος θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη για τις αστοχίες του, την αποτυχία του και τις επιλογές του στη σχολική κοινότητα και βέβαια άμεσα να προκηρύξει διαγωνισμό για νέες εργασίες 230.000 Ε που εντέχνως και στα κρυφά προσπάθησε να διοχετεύσει αλλού.

Ο Δήμαρχος πρέπει επιτέλους να μάθει να απαντάει με σεβασμό στους γονείς που τον εξέλεξαν και πάνω από όλα να υπηρετεί με σεβασμό τους μαθητές μας.

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση:  Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Δημοτική Αναγέννηση: Γιάννης Κεχρής
Δυναμική Πορεία: Νίκος Αποστολόπουλος
Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις: Χάρις Κουγιουμτζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.