Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Αλλαγές στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2016-2017

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης στα πλαίσια του συνεχούς και έμπρακτου ενδιαφέροντος για τους νέους αλλά και για τους δημότες μας, σας ενημερώνουν  ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε στα πλαίσια των συνολικότερων μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία ενός σχολείου δημιουργικού - όπως υποστηρίζει - να προχωρήσει σε ορισμένα πρώτα μέτρα, για τη σχολική χρονιά 2016-2017.

                Οι πρώτες αλλαγές στην παραπάνω κατεύθυνση θα είναι οι εξής:...
 
·  Προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου εντός του σχολικού έτους θα υιοθετηθεί και στο γυμνάσιο η διαίρεση σε δύο τετράμηνα αντί σε τρία τρίμηνα με παράλληλη διαφοροποίηση του τρόπου αξιολόγησης των μαθητών.
 
· Θα αυξηθεί ο αριθμός των εβδομάδων του χρόνου που αφιερώνεται στη διδασκαλία με περιορισμό του χρόνου που διατίθεται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, δηλαδή λήξη των μαθημάτων τέλος Μαΐου.

· Θα γίνει μια παιδαγωγικά ενδεδειγμένη ελάφρυνση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος κατά 3 ώρες την εβδομάδα.

· Θα γίνει εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης για την εξασφάλιση του αναγκαίου χρόνου που θα επιτρέπει την αξιοποίηση μεθόδων ενεργητικής μάθησης.

        Αναλυτικές αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου:www minedu.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.