Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας


Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
GreenAthlon
«Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας»

Με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε Ανάσα στον Υμηττό μας», την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  του Δήμου Παπάγου - Χολαργού σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Κοινότητα GREEN ANGELS σας καλεί σε μια συναρπαστική δράση στον Υμηττό με τίτλο GreenAthlon.

Πρόκειται για μια διαδρομή περιπάτου που, για πρώτη φορά, θα συνδυαστεί με περιβαλλοντική δράση, όπου για κάθε συμμετοχή ένα επιπλέον δέντρο θα φυτευθεί στους πρόποδες του Υμηττού.  Επαγγελματίες κι ερασιτέχνες περιπατητές όλων των ηλικιών θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του Υμηττού, δοκιμάζοντας τις ικανότητές μας στις διαφορετικές ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές στην καρδιά του δάσους.  

Mε θέα που συναρπάζει και με στόχο να αναδασώσουμε και να προστατεύσουμε ένα σημαντικό τμήμα του βουνού, η μεγάλη συνδιοργάνωση φιλοδοξεί να δώσει ανάσα στον Υμηττό αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ειδικά τα νέα παιδιά για την σπουδαιότητα του δάσους στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των φορέων και των σχολείων του Δήμου και υλοποιείται στα πλαίσια του 19ου Αγώνα Βουνού - Υμηττός 2018 που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ζήσετε την μοναδική αυτή εμπειρία είναι να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.dpapxol.gov.gr/news/deltia-tipou/item/3838-dilosis-symmetoxis-sto-greenathlon.html

Τόπος Εκκίνησης & Τερματισμού:...


Αθλητικό Κέντρο Χολαργού, Νταμάρι (Τέρμα οδού Σύρου. Ώρα εκκίνησης: 10.30 π.μ.)

Διαδρομή:

Η διαδρομή περιπάτου διεξάγεται σε ένα μικρό τμήμα της με άσφαλτο και στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι μέσα στο δάσος σε σκληρό χωματόδρομο, με μικρές απαιτήσεις από πλευράς φυσικής κατάστασης για τους πολίτες που θα συμμετέχουν.

Πιο συγκεκριμένα: Γήπεδο, Αριστοτέλους, Καραολή & Δημητρίου, είσοδος δασικού δρόμου, 5ος δασικός δρόμος δεξιά, μονοπάτι Μ2, Αγία Ελεούσα και επιστροφή με πούλμαν εκπαιδευτηρίων στο σημείο εκκίνησης.

Εκτιμώμενη απόσταση: 2,4 km.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 2107200150


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.