Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πύλη Διαμεσολάβησης Δήμου Παπάγου - Χολαργού

Παλαιότερα η φράση θα σε πάω στα δικαστήρια για αυτό που μου έκανες ήταν αρκετά συχνή, τώρα όμως μπορεί να αποφευχθεί μια μεγάλη και ψυχοφθόρα διένεξη καθώς δίνεται η δυνατότητα όσοι αντιπαρατίθενται να καθίσουν σε ένα τραπέζι σε χώρο που οι ίδιοι έχουν επιλέξει και να εξετάσουν τα περιθώρια επέλευσης μίας μεταξύ τους συμφωνίας με τη βοήθεια ενός διαμεσολαβητή.

Είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με αποκλειστικό σκοπό  την επίλυση των διαφορών των δημοτών σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αστικές και εμπορικές διαφορές, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους δημότες Παπάγου – Χολαργού να γνωρίσουν το θεσμό στην πράξη και να τον εντάξουν στη ζωή τους.

Ο Δήμος μας για την υλοποίηση της Πύλης της Διαμεσολάβησης, συνεργάζεται με Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίοι είναι δημότες Παπάγου – Χολαργού.

Στις εγκαταστάσεις του Δήμου λειτουργεί η πύλη Διαμεσολάβησης όπου παρέχονται πληροφορίες για το θεσμό της διαμεσολάβησης και τον τρόπο που αυτός εφαρμόζεται στις διαφορές των πολιτών. Εφόσον τα μέρη επιθυμούν να δοκιμάσουν να λύσουν τη διαφορά τους με διαμεσολάβηση θα παρέχεται και σχετική ενημέρωση για τα συγκεκριμένα βήματα προετοιμασίας που πρέπει να ακολουθηθούν.

Επίσης, ο Δήμος διαθέτει συγκεκριμένο χώρο στο δημοτικό κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Αναστάσεως 90 μία φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και ώρα 15:00-17:00, τον οποίο οι Δημότες μας, κατόπιν συνεννοήσεως με την ομάδα και τη στήριξη των συνεργαζόμενων Διαμεσολαβητών του Δήμου μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν αρχικά για την ενημέρωση τους σχετικά με τη λειτουργία του θεσμού και εν συνεχεία, εάν και εφόσον το επιθυμούν, για τη διεξαγωγή διαμεσολαβήσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 3898/2010.

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού για την υλοποίηση της Πύλης της Διαμεσολάβησης, συνεργάζεται με τους κάτωθι Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δημότες Παπάγου – Χολαργού:...


1) Νανά (Δέσποινα) Παπαδογεωργάκη (npapadogeorgaki@gmail.com), τηλ. επικοινωνίας : 697 7714424 (Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος)
2) Ευαγγελία Πολυράκη, (polyraki@otenet.gr , τηλ επικοινωνίας : 693 6121320
3) Νικόλαος – Γεώργιος Μιχαλινός (michalin@otenet.gr ), τηλ επικοινωνίας: 693 2100716
4) Μαρία Φαροπούλου (mfarop@gmail.com), τηλ επικοινωνίας: 693 2300448
5) Αικατερίνη – Ελένη Μαρανδιανού (marandianou@hotmail.com), τηλ επικοινωνίας : 697 3809484
6)  Μαρία (Μαίρη) Χατζηστρατή  (maria_hatzistrati@yahoo.gr), τηλ. επικοινωνίας  6932284909
7)  Μαρία Σκορδίλη, (skordil@yahoo.gr) τηλ. επικοινωνίας 6972512598
Επίσης με όσους άλλους δημότες Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές, δηλώσουν επιθυμία να συμμετάσχουν στην Πύλη Διαμεσολάβησης του Δήμου.

Είναι μία ευκαιρία για εποικοδομητική συζήτηση και πολιτισμένο διάλογο σχετικά με μία διαφορά που απασχολεί δύο ή περισσότερα μέρη.

Είναι ένας εναλλακτικός μηχανισμός επίλυσης των διαφορών, όπου τα μέρη τα οποία έχουν εμπλακεί σε μία διαφορά, με τη βοήθεια του Διαμεσολαβητή - ενός ουδέτερου τρίτου που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση – διαπραγματεύονται συζητώντας πολιτισμένα προκειμένου να καταλήξουν σε μία λύση, η οποία είναι αποδεκτή και από τους δύο.

Ποιες διαφορές μπορούν να επιλυθούν με διαμεσολάβηση;

Το μεγαλύτερο μέρος των υποθέσεων που οδηγούνται στη διαμεσολάβηση είναι οι αστικές και εμπορικές διαφορές με σκοπό την άμεση, ταχύτερη και οικονομικότερη επίλυση της διαφοράς, όπως ενδεικτικά είναι οι ΜΙΣΘΩΤΙΚΕΣ, ΓΕΙΤΟΝΩΝ ή ΕΝΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (θόρυβοι, παρκινγκ, σύνορα ιδιοκτησίας)  ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ,  ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ (ΟΧΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ). Επίσης άλλες διαφορές που είναι επιδεκτικές διαμεσολάβησης είναι οι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ, πλην του διαζυγίου που κηρύσσεται υποχρεωτικά με δικαστική απόφαση. Οι διαφορές όμως των συζύγων για τη ρύθμιση των περιουσιακών τους αποκτημάτων μπορούν να λυθούν με διαμεσολάβηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.