Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Πρόταση Μείωσης Δημοτικών Τελών σε Χολαργό και Παπάγου

Με πάνω από 10.000.000 Ε Απόθεμα
Η Μείωση είναι Επιτέλους Εφικτή


Τα Δημοτικά Τέλη για το έτος 2016 είναι: 
·   Στο Χολαργό 1,57 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο
·  Στου Παπάγου 2,00 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο

Ο Δήμαρχος προτίθεται να καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο  για διατήρηση των δημοτικών τελών για το 2017 στο ίδιο ύψος. Μια ενδεχόμενη τέτοια κίνηση μόνο επίτευγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί, όταν:

     α. Τα δημοτικά τέλη στο Δήμο μας είναι αρκετά ψηλά δεδομένης της παρούσης οικονομικής κατάστασης και της αδυναμίας των συνδημοτών μας να ανταποκριθούν.
     β. Ο δήμος μας είναι ένας από τους ελάχιστους πλεονασματικούς της χώρας.
     γ. Η ανακύκλωση αποδίδει πλέον μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, επομένως μειώνονται τα υπόλοιπα απορρίμματα, που σημαίνει ότι καταβάλλουμε λιγότερα χρήματα στο χώρο υγειονομικής ταφής αυτών όπου μεταφέρονται. Κατά συνέπεια υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης χαμηλότερων τελών.
    δ. Ο δήμος μας δεν αντιμετωπίζει-κατά δήλωση του δημάρχου-σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεδομένου ότι όπως υποστηρίζει υπάρχει  απόθεμα μεγαλύτερο των 10.000.000 Ευρώ.
    ε. Όλοι οι Δήμοι της χώρας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ανακούφισης των δημοτών ενώ ο Δήμος μας παραμένει προκλητικά άπραγος.

Όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούν υπέρ της μείωσης των τελών και όχι της  διατήρησής τους στα επίπεδα του 2016, που όπως προαναφέραμε πρόκειται να προτείνει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα Δημοτικά Τέλη υπό τις σημερινές δύσκολες για τους δημότες μας συνθήκες, συνεχίζουν να παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Ο Κώστας--Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της  Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου—Χολαργού και τα στελέχη της, αφού μελέτησαν πολύ προσεκτικά το σοβαρό αυτό ζήτημα και λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική κατάσταση, προτείνουμε στο Δήμαρχο τη μείωση των δημοτικών τελών για το 2017 στου Παπάγου και στο Χολαργό, με στόχο  τη σταδιακή εξίσωση των δύο δημοτικών κοινοτήτων έως το 2019.

        Η παράταξή μας σταθερή στις αρχές της να κάνει μόνο ρεαλιστικές και επωφελείς για τους δημότες μας προτάσεις, προτείνει την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών που σήμερα είναι στου  Παπάγου 2,00 Ευρώ/τ.μ. και στο Χολαργό 1,57 Ευρώ/τ.μ. ως εξής:

                           Η Πρότασή μας...

                                           Δ. Κ. Παπάγου   Δ.Κ. Χολαργού
                     
·    Δημοτικά Τέλη για 2017    1,80Ε/τ.μ.            1,50Ε/τ.μ.
·    Δημοτικά Τέλη για 2018    1,60Ε/τ.μ.            1,45Ε/τ.μ.
·    Δημοτικά Τέλη για 2019    1,40Ε/τ.μ.            1,40Ε/τ.μ.

Έτσι ώστε το 2019 Παπάγου και Χολαργός να έχουν τα ίδια αισθητά χαμηλότερα δημοτικά τέλη, ήτοι 1,40 Ευρώ/τετραγωνικό μέτρο. Με την ελπίδα ότι μέχρι τότε και με βάση το σύνθημα “νέες ιδέες στη νέα εποχή”, που υποσχεθήκατε και υπό το οποίο λάβατε την ψήφο των συνδημοτών μας κ. Δήμαρχε, θα έχει βελτιωθεί η καθαριότητα που στην τραγική κατάσταση που είναι σήμερα δυστυχώς προσβάλλει βάναυσα τους συνδημότες μας.

Κύριε Δήμαρχε

Όταν ο Δήμος μας έχει πάνω από 10.000.000 Ε απόθεμα πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μείωση είναι εφικτή, αρκεί να έχετε τη βούληση.  

Σας ρωτάμε ευθέως την έχετε;

Αν ΝΑΙ αποφασίστε το επιτέλους.
      Αν ΟΧΙ θα είστε υπόλογος έναντι των συνδημοτών μας.


Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας

Ο Τοπικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Μακρίδης

Τα μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων
ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος
ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου
Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας
Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Ιωάννης Μελέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.