Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Αποφάσεις 2ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Συνεδρίασε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:...

  1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πετρούπολης και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), για την κατασκευή του έργου: «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΜΙΝΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 2.535.000,00 €(συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).  Tο θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας, εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
  2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου, για το έργο: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ 1ΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ» Το θέμα που εισηγήθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  3. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Γλυφάδας, για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ“ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΙΟΥΓΚΑΣ” ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ». Το θέμα που εισηγήθηκε η  Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Λάσκαρη, εγκρίθηκε ομόφωνα.
  4. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Καισαριανής, της μελέτη με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ», συνολικού προϋπολογισμού 12.500,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερ. Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
  5.  Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Φυλής, για τη «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 36.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).  Το θέμα που εισηγήθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι.Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
  6. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιά, για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σ.Σ. ΤΗΣ ΑΑΕ 8/2011)», συνολικού προϋπολογισμού 705.690,10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)  Το θέμα που εισηγήθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
  7. Συζήτηση – λήψη απόφασης σχετικά με την 2480/2016 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και για την διαχείριση των 14 επιμέρους συμβάσεων του έργου «Μελέτες, επισκευή, συντήρηση, πυρόσβεση, πυρανίχνευση στην κατασκήνωση Δ’ Αγ. Ανδρέα» της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ.Καραμάνος αποσύρθηκε.
  8. Συγκρότηση Επιτροπής Καταλληλότητας – Παραλαβής - Παράδοσης Μισθωμένων Κτιρίων – Αγοράς Ακινήτων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής ( άρθρο 13 του Π.Δ. 242/1996).   Το θέμα που εισηγήθηκε η  Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Τασούλη-Γεωργιάδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Ανάπλαση Λεωφόρου Φυλής» στο Δήμο Φυλής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο  εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.
  10. Συζήτηση - έκδοση ψηφίσματος για την καταδίκη της επίθεσης μελών της Χρυσής   Αυγής σε Δημοτικό Σχολείο υποδοχής και εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στο Νέο Ικόνιο Περάματος. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανουσογιαννάκης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις «ΑΤΤΙΚΗ», «1800  Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ» και η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ».
Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.