Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Εκδήλωση προς τιμήν του Ευπατρίδη συμπολίτη μας κ. Ιάκωβου Τσούνη

Μια εξαιρετική εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε προς τιμήν του συμπολίτη μας κ. Ιάκωβου Τσούνη, ενός ανθρώπου με υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ενός ανθρώπου που με την αθόρυβη προσφορά του και το μεγαλείο της ψυχής του, μας διδάσκει  με τον δικό του μοναδικό και ήσυχο τρόπο, την προσφορά στην πατρίδα και τον άνθρωπο.
Ο κ. Ιάκωβος Τσούνης είναι ο νεότερος Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου και απόγονος των πολεμιστών του 1821, Λονταίων Πετμεζαίων.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την έκδοση ενός λευκώματος από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στο οποίο παρουσιάζονται τα εκθέματα του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης», που βρίσκεται στην πόλη του Αιγίου, είναι δωρεά του κ. Τσούνη και αποτελεί ανεκτίμητη θρησκευτική, εθνική αλλά και ιστορική αξία.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου,...


 των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. κ. Αμβροσίου, Νέας Σμύρνης κ. Συμεώνος και Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτου π. Συμεώνος Βολιώτη, των Δημάρχων Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλου, Αιγιαλείας κ. Αθανασίου Παναγόπουλου και Καλαβρύτων κ. Γεωργίου Λαζουρά, του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νικολάου Σακελλαρίου, των Επίτιμων Δημάρχων Παπάγου - Χολαργού κ. Βασιλείου Ξύδη και κ. Δημητρίου Νικολάου, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, του προέδρου της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κυριάκου Κουκουλομμάτη, μέλη της Δημοτικής Αρχής Παπάγου - Χολαργού και πλήθους κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.