Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», μία από τις μεγαλύτερες καμπάνιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, στο διάστημα από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Από το 2002 η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενθαρρύνει και υποστηρίζει σχετικές δράσεις, που θα υλοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2015, έχει επιλεγεί ως μότο το «επιλέγω.αλλάζω.συνδυάζω» (choose.change.combine), εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 με τις παρακάτω δράσεις:...


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου
  • Παιχνίδια βιώσιμης κινητικότητας και άλλες δράσεις των σχολείων σε δρόμους στους οποίους θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία οχημάτων.
  • Ομιλίες από εκπροσώπους των Ποδηλατών Παπάγου – Χολαργού στους μαθητές των σχολείων, με θέμα τα οφέλη από τη χρήση του ποδηλάτου και την ασφαλή χρήση αυτού.
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου:
  • 2ος Ποδηλατικός Γύρος 10 χλμ με τη συνεργασία των Ποδηλατών Παπάγου-Χολαργού, εντός των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού. Εκκίνηση 10:30 στην ομπρέλα Παπάγου (Κορυτσάς & Στρ. Αλεξ. Παπάγου) και τερματισμός στο Δημαρχείο (Περικλέους 55).
  • Αθλητικές δραστηριότητες, μουσική και χορός, έξω από το Δημαρχείο (11:30), με τη συνεργασία του Γ.Α.Σ. Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.